Waarom kiezen voor een boxspring?

7 van de 10 nieuw verkochte bedden is een boxspring. Waarom kiezen mensen ervoor? En wat zijn de mogelijkheden en de voordelen van een boxspring?

Boxspring vs. bed

Het verschil tussen beide is dat boxsprings doorgaans meer elegantie en luxe uitstralen. Daarom vind je ze ook vaak terug in hotelkamers. Zowel de bedbodem als het hoofd- en voeteneinde zijn bekleed met dezelfde stof en vormen een mooi geheel dat de stijl van je slaapkamerinterieur accentueert.

Is een boxspring goed voor je rug?

Zeker wel, als je de juiste combinatie kiest! Het begint bij de bedbodem, maar nog belangrijker is de keuze van je matras. Pocket- en bonellveren bieden je lichaam de meest gelijkmatige ondersteuning, meer dan een lattenbodem of spiraalveren bijvoorbeeld. Al moet je ook realistisch zijn: mensen die met rugpijn onze winkel binnenstappen en alle heil verwachten van een nieuwe matras, moeten we helaas teleurstellen. Je koopt wel een nieuwe matras, maar daarom nog geen nieuwe rug…  Een goede boxspring-combinatie bevordert wel een juiste slaaphouding en helpt zo rugklachten voorkomen.

boxspring matras goed voor de rug

Welke voordelen heeft een boxspring nog?

Een boxspring biedt nog wel meer voordelen.

  • Mensen vinden het bijvoorbeeld handig dat een boxspring meestal hoger is dan een gewoon bed. Daardoor wordt in en uit bed stappen makkelijker.
  • Mooi meegenomen is ook dat je de bekleding van je boxspring in stof of leer helemaal kan matchen met de rest van je slaapkamer. Zelfs je nachtkastjes en een poefje kan je in hetzelfde kleedje stoppen. Alle stijlen zijn mogelijk, van luxueus klassiek tot strak modern. Zelfs de kleur en het materiaal van de pootjes kies je zelf.
  • Boxsprings zijn net als lattenbodems perfect elektrisch verstelbaar. Aan het hoofdeinde, maar ook in de bekkenzone en aan het voeteinde. Ideaal als je graag een boek leest in bed of om je ideale slaaphouding te ondersteunen.
  • Een boxspring met opbergruimte is handig om je donsdekens in op te bergen bijvoorbeeld. Heel af en toe vinden we onder de matras zelfs nog een stapeltje spaarcentjes!

Hoe een boxspring kiezen?

Een boxspring-combinatie is – zoals het woord het zegt – een combinatie van verschillende onderdelen. En elk onderdeel moet perfect afgestemd zijn op jouw slaaphouding. Daarvoor kan je rekenen op ons professioneel advies en op de kwaliteit van onze huismerken Schramm, Revor en Styldecor. Gratis levering en montage zijn inbegrepen. We komen zelfs op voorhand bij jou langs om te bekijken hoe we de boxspring naar boven krijgen, desnoods met een ladderlift.

Spring zeker eens binnen in onze winkel in de Stationsstraat 49 in Sint-Niklaas. Dan stellen we jouw perfecte boxspring samen.