Comfortabel slapen in stijl

Dekens en hoofdkussens in alle stijlen

Ontdek hier ons aanbod van donsdekens en synthetische dekbedden. Diverse standaardmaten in voorraad, maatwerk is hier ook een extra service ! Verkrijgbaar in diverse diktes en vullingen zodat een gepersonaliseerd donsdeken of dekbed perfect mogelijk zijn. Donsdekens en dekbedden hebben wij in winterdons, voor de zomer, in vierseizoens dekbed of duodonsdeken.

Kwaliteiten : ganzendons, katoen, zijde, zijde-wol, wol, kameelhaar, kasjmier

Wat zijn de belangrijkste onderhoud tips om je donzen dekbed zo lang mogelijk te gebruiken? Net zoals bij mensen is lucht hierbij de voornaamste invloed : verlucht dagelijks je dons, schud hem zodat het dons binnenin wentelt. Hierdoor wordt nog aanwezig vocht beter verdampt. Verluchting geeft extra veerkracht aan het dons : de kern blijft mooi openstaan. Dons kan niet gewassen worden ? Eenden en ganzen zijn watervogels : dons kan perfect tegen water, het dient lang genoeg gedroogd ! Gebruik ruime was- en droogtrommels. Wil je de klus overlaten aan de vakman : breng je donsdeken binnen bij ons voor een professionele reinigingsbeurt.

Hoofdkussens

Bij Slaapgoed Verlinden vind je een ruim assortiment van donzen hoofdkussens in diverse maten, ook hier verzorgen wij maatwerk. Verder hebben wij ook ergonomische hoofdkussens, latex, traagschuim en synthetische hoofdkussens.

Martrasbeschermers

Wij bieden een ruim assortiment matrasbeschermers aan: anti-allergisch en anti-huisstofmijt, verkoelend katoen, waterdicht, stretch met tencel of lyocell en molton. Tevens voor hoofdkussens, en, uiteraard is maatwerk ook mogelijk.

Bedlinnen

Bedlinnen kopen is geen alledaagse aankoop : neem daarvoor gepast advies onder de arm. Onze collecties zijn gepast voor gelijk welk type van stijl, wij zorgen dat het past ! Uiteraard kan gepersonaliseerd bedlinnen op maat : in kleur, met een logo of naam,… Donsovertrekken, lakens, slopen, hoeslakens, matrasbeschermers en moltons, topper matras, splithoeslakens, (zeil-)boten, mobilhomes of campers,….

Welke stoffen ?

In luxe perkaal katoen, satijn katoen, zuiver linnen (vlas), katoen-linnen in satijn weving, natuurlijke zijde en jersey,…. Het neusje van de zalm is de Gizah Egyptische katoen, in diverse stofwevingen, van 300 tot 1000 thread count.

Hoe afgewerkt ?

Een donsovertrek met flessenhals, met doorlopende instopstrook, met knopen, met een naam geborduurd,… het is allemaal mogelijk. Ook lakens en slopen kunnen in diverse afwerkingen : point-clair, bourdon, met ajourmotief,… in alle breedtes en lengtes.

Dekens en Spreien

Dekens voor je bed of zetel : het bestaat nog, meer zelfs, het zijn heerlijk soepele stoffen in merino schaap- of lamswol, alpaca, kameelwol, yak, kasjmier, katoen-linnen of vlas … in deken of plaid. Maatwerk op aanvraag voor dekens, voor bedspreien kan dit in diverse mogelijkheden. Meer advies in de winkel of via onderstaande link.

Contacteer ons voor meer info

Laat je inspireren

Beschikbare merken

logo bovi
logo brun-de-vian-tiran
logo celso-de-lemos
logo emperior-silk
logo essenza
logo formesse
logo hanskruchen
logo haomy
logo libeco
logo lysdrap
logo marco-pollo
logo mia-zia
logo mikmax
logo missoni
logo signoria
logo slaapgoed-verlinden
logo slabbinck
logo smartsleeve

Maatwerk

Maatwerk is mogelijk voor: Bedden ,Matrassen, Donsdekens, Hoofdkussens, Bed-,bad-tafellinnen.
Zelfs met uw persoonlijk logo of initialen.

Contacteer ons voor meer info

Donsservice

Dons wordt verzameld na de ruiperiode van de eenden of ganzen. Het dons dat onze leveranciers gebruiken, is afkomstig van geselecteerde producenten, met eerbied voor dier en milieu. De Westfaalse (Landsbond Noordrijn-Westfalen) wetgeving behoort tot de strengste in Europa. Aziatisch dons wordt door ons niet in selectie genomen, omwille van de andere normen en waarden hieromtrent.

Voor de verzorging van uw donsdeken en hoofdkussen geven wij graag advies. Een veel gehoorde opmerking: donsdekens mogen niet gewassen worden. Eenden en ganzen zijn waterdieren, wassen is dus perfect mogelijk ! Belangrijk in dit gebeuren: een voldoende grootte van wasmachine en droogkast. Nat dons mag niet opeen gepropt worden, hierdoor gaat het vervilten. Vandaar dat donsdekens dikwijls voorzien zijn van een label om het niet zelf te wassen. Gebruik weinig en een natuurlijke zeep hiervoor. Kleine lokale vlekjes (bijvoorbeeld van een bloedneus) kan je best zelf aanpakken met een nat washandje en wat zeep. Laat drogen met een haarddroger en klop met één hand onder het donsdeken het dons los.

Afhankelijk van het type dons en het type gebruiker kan een donsdeken gedurende 20 jaar meegaan. Geregeld eens goed verluchten, buitenhangen in de wind, maar niet in de zon. Donsdeken wisselen bij seizoenen: verlucht dit een ganse dag. Nadien de lucht met de armen eruitduwen en het dons opbergen in de doos.

Een donsdeken reinigen kan professioneel: breng het bij ons binnen, dan kunnen wij de conditie nakijken en een nauwkeurig prijsbestek bezorgen.