Griet en Patrick geven bedgeheim prijs

Weet jij waarom Griet en Patrick van Slaapgoed Verlinden het liefst wegdromen op een vederlicht donzen hoofdkussen? Ontdek hier hun bedgeheim.  

Je hebt synthetische en latex hoofdkussens en kussens in traagschuim, maar wij leggen ons hoofd het liefst te rusten op een heerlijk donzen hoofdkussen. En wel om deze drie redenen.

1. Een donzen hoofdkussen biedt de perfecte steun

Een hoofdkussen uit latex of traagschuim is samengesteld uit één vorm en blijft die vorm behouden, ongeacht de contouren van je lichaam. Het past zich dus niet soepel aan. Een donzen kussen kan je daarentegen heel gemakkelijk ‘kneden’ in je hals. Het zet zich perfect naar de holte tussen je schouder en je nek, vult die helemaal op en biedt zo de beste ondersteuning. Ook als je nog een boek leest in bed.

2. Een donzen hoofdkussen is verkoelend

Mensen associëren dons meestal met warme gezelligheid. Dat klopt als het koud is, maar dons blijft in een warme omgeving ook heerlijk koel. Het is gewoon superisolatie! En vochtregulerend bovendien waardoor een donzen kussen nooit klam aanvoelt. Integendeel, het is zalig fris in de zomer, zeker als je het combineert met een satijnen of linnen kussensloop. 

3. Een donzen hoofdkussen is duurzaam

Op een donzen hoofdkussen transpireer je minder en slaap je vaster met minder gewoel. Dat betekent: minder wassen en minder slijtage. Jawel: een donzen kussen mag je gerust in de wasmachine stoppen. En het liefst ook in de droogkast met een tennisbal erbij. Zo droogt het dons luchtig en behoudt het zijn isolerende eigenschappen. Omdat je het kan wassen, is een donzen kussen zeker ook geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie. 

Een donsvulling behoudt daarnaast goed haar volume waardoor een donskussen langer meegaat. In aankoop is een donzen kussen iets duurder dan andere kussensoorten, maar het behoudt ook langer zijn kwaliteiten. 

Wil jij ook eens het geheim van een heerlijk donskussen ontdekken?

Kom langs in onze speciaalzaak in Sint-Niklaas en wij kiezen het beste kussen voor je uit;