De trend in nachtmode

De modetrends evolueren snel. Ook in de nachtmode ziet Griet geregeld nieuwe trends passeren. De grootste nieuwe trend is volgens haar een blijver.

Vroeger was ‘nachtmode’ bedoeld voor ’s nachts, in bed. Je trok je pyjama aan vlak voor het slapengaan en ruilde hem ’s ochtends meteen weer in voor je gewone kledij. Maar gaandeweg is nachtmode veel meer geworden dan een slaaptenue.

Hoe dat komt?

“We hechten tegenwoordig veel meer belang aan me-time en momentjes om te onthaasten. Pyjamadagen zijn helemaal in. We vinden het heerlijk om op een koude winterdag thuis knus te cocoonen. Onder een warm dekentje op de zetel Netflix kijken met een lekker kopje chocolademelk erbij. We bekwamen ons in ‘hygge’, de kunst van het genieten van kleine momentjes. En daar hoort gepaste kledij bij: comfortabel, warm en stijlvol.”

De nachtmode is dan ook geëvolueerd naar gerieflijke outfits die je de hele dag door kunt dragen. “Ze houden vaak het midden tussen een jogging en een pyjama met gemakkelijk zittende broeken en shirts in sobere kleuren en zachte stoffen, maar ademen tegelijk een sfeer van luxueus genieten. Het is het soort nachtmode waarmee je gerust wil ‘betrapt’ worden als er onverwachts bezoek voor de deur staat. Deze loungewear mag immers gezien worden!”

Typisch voor pyjama’s die je het liefst een hele dag zou dragen, zijn de verfijnde snit en de mooie stoffen. “Denk aan mooi glanzend gemerceriseerd katoen, tencel, modal, velours of fleece. Ze vallen soepel om je huid en voelen warm en zacht aan, waardoor ze je een instant knus gevoel geven.” Zowel vrouwen, mannen als kinderen houden ervan omdat ze vaak symbool staan voor een heerlijk dagje niksen met het hele gezin. En zeg nu zelf, wie kijkt daar nu niet naar uit met de winter voor de deur?

“Wijzelf houden van de warme gezelligheid van merken als Canat, Cyell, Lords&Lilies, Marc O Polo en Pluto. De nachtmode van deze en andere merken verwent je als een wellness na een lange en vermoeide dag. Knusse sierkussens en plaids maken het plaatje compleet om  heerlijk te relaxen.”

Bereid je voor op een knusse winter.

In onze speciaalzaak in Sint-Niklaas vind je stijlvolle nachtmode voor vrouwen, mannen en kinderen.