Hoofdkussen kopen Bornem

Waar kan je deze dagen een goed hoofdkussen kopen in Bornem? Rij gewoon de Rijksweg af tot in Sint-Niklaas en spring binnen bij Slaapgoed Verlinden in de Stationsstraat. Als je je afvraagt ‘wat voor hoofdkussen heb ik nodig’, dan helpen Griet en Patrick je het juiste hoofdkussen kiezen. Hier zijn alvast enkele tips en weetjes.

Waarom een hoofdkussen?

Slapen op een hoofdkussen is zeker geen folietje. Het gebruik is al eeuwenoud: zelfs de oude Egyptenaren en de Romeinen wisten dat een goed hoofdkussen onze nachtrust bevordert. Een hoofdkussen zorgt ervoor dat je nek in één lijn ligt met je wervelkolom. Zo kunnen je nekspieren ontspannen en vermijd je hoofdpijn of nekklachten de volgende ochtend. 

Hoofdkussen voor baby?

Er is één uitzondering op het gebruik van hoofdkussens: baby’s slapen best zonder omwille van het risico op verstikking. Bovendien is hun hoofdje relatief groot in verhouding tot hun lichaam en dreigt er een kromming in hun ruggengraat te ontstaan als ze op een kussen slapen. Kind & Gezin raadt het gebruik van een kussen af bij kinderen tot twee jaar.

Welk hoofdkussen om nekklachten te vermijden?

Het antwoord op de vraag welk hoofdkussen je moet kopen, is voor iedereen anders. Niets is namelijk zo persoonlijk als een hoofdkussen. “Als iemand bij ons binnenstapt om een nieuw kussen te kopen maar op zich tevreden was over zijn oude, dan raden wij hem of haar aan om vooral geen harder of zachter kussen te kopen en ook qua hoogte niet te veranderen”, vertelt Griet.

“Is de persoon niet meer tevreden over zijn hoofdkussen of heeft hij of zij bijvoorbeeld last van nekklachten, dan zoeken we uit welk hoofdkussen hij of zij het best kiest. Het hangt onder meer af van de schouderbreedte, neklengte, het matrastype en de hardheid en de slaaphouding van de persoon. Een goed hoofdkussen voor zijslapers is er bijvoorbeeld een dat de holte tussen schouder en nek zo goed mogelijk opvult. Rug- en buikslapers kiezen beter een lager en zachter kussen.” 

Hard of zacht, dons of synthetisch, latex of traagschuim? 1 tip: probeer het uit voor je een hoofdkussen kiest. In de regio Bornem is Slaapgoed Verlinden dé speciaalzaak waar je je hoofdkussen kan testen. Want een hoofdkussen kies je niet met je handen, maar jawel… met je hoofd.

Hoe moet je een hoofdkussen wassen en drogen?

Je wast best niet alleen je kussensloop en kussenbeschermer regelmatig, maar ook het kussen zelf. Want het neemt heel wat transpiratievocht op en het zit vol met dode huidcellen. De ideale habitat voor de huisstofmijt.

Opgelet: niet alle hoofdkussens mogen in de wasmachine:

• hoofdkussen uit latex of traagschuim: brokkelt af in de wasmachine

• synthetisch hoofdkussen: wassen in de wasmachine

• donzen hoofdkussen: wassen in de wasmachine en drogen in de droogkas zodat de dons licht en luchtig blijft. 

Wanneer moet je je hoofdkussen vervangen?

Een hoofdkussen krijgt veel te verduren door de druk van je hoofd en schouders, maar ook door transpiratie. Als de vulling veel verminderd is en het kussen hangt door wanneer je het plat op je hand legt, dan is de fut eruit en wordt het tijd voor een nieuw hoofdkussen. Een goed hoofdkussen gaat gemiddeld vijf jaar mee.

Vaak gezocht: een hoofdkussen dat koel blijft

Vind je het niet aangenaam slapen als je hoofdkussen meteen warm of klam aanvoelt? Je bent niet de enige. Veel mensen zijn op zoek naar een hoofdkussen dat koel blijft. En dat is logisch: tijdens je slaap zakt je lichaamstemperatuur en koel je het meeste af via je hoofd en je gezicht. Als dat niet goed lukt omdat je hoofdkussen te warm aanvoelt, zal je minder snel de slaap vatten of minder goed slapen. Lees in deze blog welk hoofdkussen koel blijft.