Bedlinnen in Egyptisch katoen kopen in het Waasland

Bedlinnen in Egyptisch katoen biedt een ultieme slaapervaring. Wil je dromen als een Egyptische farao of koningin, koop dan zijdezachte lakens en een luxueuze dekbedovertrek in Egyptisch katoen bij dé specialist van het Waasland. Bij Slaapgoed Verlinden vind je allerlei beddengoed in katoen afkomstig uit Gizeh of Giza, volgens velen het beste katoen ter wereld.

Egyptisch katoen: de grand cru van het katoen

Luxueus, uniek en exclusief zijn drie woorden die het Giza of Egyptisch katoen perfect samenvatten. Het is de Brunello onder de katoensoorten. Elke oogst wordt wereldwijd door experts beoordeeld, net zoals dat bij wijn gebeurt. Van het langvezelige katoen kan een sterke en egale draad gesponnen worden, die een weefsel met een hoge ‘thread count’ oplevert. Dat wil zeggen dat er heel veel draden per vierkante inch verwerkt zijn. Het geeft stoffen uit Egyptisch katoen enkele unieke kenmerken waardoor ze met recht en reden ‘grand cru’ genoemd worden.

  • Glad en zacht als natuurzijde, maar dan minder delicaat
  • Sterk en duurzaam
  • Makkelijk glad te strijken
  • Soepel

Waar komt het Egyptisch katoen precies vandaan?

Het Egyptisch katoen groeit enkel in de Nijl-delta, en meer specifiek in de streek rond Gizeh. Het is de enige plek op aarde waar de combinatie van klimaat, bodem en luchtvochtigheid ideaal is om het meest kwalitatieve katoen ter wereld te produceren.

In de Verenigde Staten probeert men al jaren om een nieuwe katoenplant te ontwikkelen, die aan de kwaliteit van het Giza katoen kan tippen, maar tot nu toe zonder resultaat.

Enkele weetjes over Egyptisch katoen

Na het kammen van het katoen wordt het overschot doorverkocht aan fabrikanten die er kousen of breigoed mee produceren. Zo gaat er niets van de grondstof verloren. Modehuizen zijn grote fan van het Egyptische katoen en dan vooral van zijn luxueuze look en feel. Elk seizoen weer worden er heel wat haute-couture stukken uit Giza katoen ontworpen. Dat bewijst nog maar eens dat het om een stof van topkwaliteit gaat.

Egyptisch katoen: ideaal voor kwalitatief bed- en badlinnen

Het Portugese bedrijf Celso de Lemos koopt ieder jaar een groot deel van het Egyptisch Giza katoen op om er het meest luxueuze bad- en bedlinnen van te maken. Badjassen, matten, handdoeken, donsovertrekken, lakens … je vindt het bij Celso de Lemos allemaal in dit heerlijk fijne stofje.

Wil je zelf ontdekken hoe zacht, mooi en luxueus bedlinnen in Egyptisch katoen wel is?

Spring gerust eens binnen in de winkel van dé specialist van het Waasland!

Op onze webshop ontdek je ook luxueuze stoffen voor in je badkamer.